Kurstilbud

Ballett

IMG_6548Vi underviser i den russiske ballettmetoden Vaganova. Dette teknikk og treningssystemet ble grunnlagt av den russiske danseren og pedagogen Agrippina Vaganova. (1879-1951) I noen timer vil vi også å følge deler av RAD (Royal Academy of Dance) systemet.

I ballett fokuseres det på teknikk, smidighet, styrke, balanse og grasiøsitet. Elevene lærer posisjoner, piruetter, hopp, takt og rytme. De aller yngste har fortsatt noe lek integrert i timene.

Ballett gir en god kroppsholding og kroppsbeherskelse, som er en gunstig basis for all dans.

Utstyr: Vi oppfordrer alle ballettelever til å møte opp i timen med riktig utstyr. Her anser vi ballettsko, tights og ballettdrakt som riktig utstyr. Skjørt/Shorts er valgfritt. Til visninger og forestillinger vil hvite ballettsko og tights være fargen vi bruker. Det kan være lurt å ha sort eller hvit ballettdrakt som base.

Sjekk Ballettloftet for din lokale dansebutikk!

Timeplan 


Pre-point/point

IMG_6261Pre-point er en forberedende time til klassisk ballett med tåspiss. I denne timen vil vi fokusere på plassering, styrke og bevegelighet for riktig utgangspunkt til tåspiss arbeid. Alle som ønsker å starte med point, må innom pre point klassen og ha godkjenning fra pedagogen før man går videre til neste nivå.

Utstyr: Samme som Klassisk Ballett. På pre point klassene trenger vi ikke tåspissko. Vi oppfordrer å sy tåspiss bånd på mykskoene for å lære riktig knytteteknikk og gi eleven en opplevelse av at man jobber mot pointklassene.

Point er en klassisk ballettime med tåspiss. Tåspiss er krevende og det er derfor viktig at man har vært både igjennom pre-point og i tillegg går på minst en klassisk ballett time i uken.

Utstyr: Samme som Klassisk Ballett. Tåspissko: her vil vi være veiledende på sko, knytting og hvordan man begynner med skoene.

Sjekk Ballettloftet for din lokale dansebutikk!

Timeplan


Jazz

_MG_8832 dvdJazzdans er en danseteknisk stilart hvor det øves i typiske elementer som isolasjon, dynamikk, rytme og tempo. Jazzdansen plukker stadig opp i seg nye trender, og endrer seg kontinuerlig i takt med popkulturen.

I dag har jazzdansen kanskje størst eksponering gjennom TV-realityserien «So You Think You Can Dance», med høye seertall og ulike nasjonale TV konkurranser over hele verden, og inspirerer mange unge dansefans.

Utstyr: Sorte ballettsko, jazzsko. Tights/jazzzbukse/shorts/, singlet/t-skjorte/drakt.

Sjekk Ballettloftet for din lokale dansebutikk!

Timeplan


Moderne

moderneDette er en allsidig, utfordrende og dynamisk dansetrening. Moderne dans oppstod som en reaksjon på den strenge klassiske balletten. Her arbeider man i stor grad med release teknikk, der man søker å slippe unødvendige spenninger i muskalturen så kroppen kan jobbe fritt. Det er opp til den enkelte pedagog hvordan stil og teknikk brukes i timen.

Utstyr: I disse timene danser vi barbeint eller på sokker. Det kan være lurt å ta med en bukse og genser for gulvarbeid.

Sjekk Ballettloftet for din lokale dansebutikk!

Timeplan


Hip Hop

_JG_8606 dvd

Hiphop er en danseform som oppstod i gatemiljøet og som har utvilket seg som en del av hiphopkulturen. Eksempler på forskjellige stilarter innen hiphop er popping, locking, breakdance, funk og streetjazz. Våre hiphopklasser består av oppvarming, isolasjoner, uttøying og tøffe dansekombinasjoner.

Utstyr : Innesko/sneakers. Løse og behagelige klær. Til forestillinger etc kan sorte joggebukser være greit å ha som base.

Sjekk Ballettloftet for din lokale dansebutikk!

Timeplan


Barn og unge

_JG_8870 dvd

Barneballett 3-5 år, 4-7 år og jazzlek 5-8 år

Gjennom danselek og moro lærer barna å bruke kroppen. De lærer å bevege seg til musikk og blir kjent med de grunnleggende elementene i klassisk ballett og jazz. I disse timene er barna i studio uten voksent følge.

 

 

 

_JG_8949 dvd

Cool Boyz 4-7 år og 8-10 år

Dette er en dansetime spesielt tilrettelagt for gutters interesser og aktivitetsnivå, med mye fart og tøffe trinn. Dette er dansetrening med inspirasjon fra hiphop og break. Gutter er også velkommen til å delta på alle våre andre timer på timeplanen.

Cool Chicks 5-8 år og 8-10 år

Dette er en dansetime for de kule jentene med inspirasjon fra hip hop og break.

 

 

Utstyr: Ballettsko/myksko. Til ballett foretrekker vi drakt med skjørt men ikke nødvendig. Jazzlek og cool boys/cool chicks kan ha treningstøy (romslig bukse/tights og t-skjorte)

Sjekk Ballettloftet for din lokale dansebutikk!

Timeplan


Annet

YouTubeMoves

I timen YouTubeMoves lærer dere koreografier og hiphopmoves som er lagt ut på YouTube. Dette er en morsom og fartsfylt time, der dere hele tiden blir oppdatert med det nyeste som legges ut!

SYTYCD jazz

SYTYCD står for den kjente danseserien «So You Think You Can Dance». Denne timen inneholder elementer fra de ulike stilene innenfor jazzfaget, som f.eks lyrisk jazz, moderne jazz, musikaljazz. Dette blir en knall gøy time fylt med inspirasjon fra tv-serien!

Reggaejam 

Dette er en hip hop time med mye fokus på dancehall og reggae stilen. Hoftene vil brukes og man må ikke være flau for å riste på rompa her!

Latino Style

Latino style er en dansetime for voksne fylt med latinske rytmer og dansesteg fra salsa, rumba, cha cha, jazz, og samba! Den er også for nybegynnere og krever ikke tidligere erfaring. Vi har fra våren 2020 både nivå 1 og 2 i denne stilen.

Broadway musikaljazz

Denne artige dansetimen har fokus på musikaler fra Broadway. Her vil vi også leke litt med sang og skuespill sammen med dansen.

Stretching

Timen har et åpent nivå og er fra 12 år. Her baseres klassen på å forbedre smidigheten og forlenge muskelaturen gjennom ulike stretching øvelser. Anbefales for alle som ønsker å vedlikeholde og forbedre lengden på muskelaturen sin.

NonstopChoreo 

Dette er en time som vil ha fokus på koreografi. Jobbe med ulike elementer og ikke minst stiler og sjanger. Vi anbefaler derfor å kombinere ballett 4 timen før for å varme opp og være klar til å danse. Dersom du ikke tar denne klassen er det fordel å varme opp før du deltar på denne klassen.

Timeplan 

Tik Tok moves 1-2

Dette er en hiphopklasse der dere lærer danser fra TikTok, pluss Bølgens nye egne tiktok`s! 

Musikal STEPP 13 år + 

Dette er en time hvor vi lærer basic steppedans kombinert med musikaldans. Stepp ble ofte brukt som underholdningsinnslag i de gamle Hollywood-filmene, mens i dag er det fortsatt vanlig i musikaler på teater. Til timen vil det være nødvendig med steppesko. Ta kontakt med Ballettloftet for veiledning til riktig utstyr.

Dance/puls 1-2 

I samarbeid med Nr 1 Fitness i Arendal sentrum setter vi opp en danseinspirert puls time med fengende musikk, variert intensitet og innslag av styrkeøvelser. En gøy og effektiv time som garantert får fram svetten og smilet.

Jazz Commercial 3

Dette er en ny time hvor vi baserer timen på tradisjonell jazz teknikk, men med mer urban og rytmisk stil.

Babydans 

Aktivitet i permisjonstiden? Dette er en time som passer like godt for mor som for baby. Det er kombinert oppvarming med enkel styrketrening, dans med baby fritt og i bæresele/sjal. Det krever ikke at man har tidligere danseerfaring. Barnet må kunne være sterk nok i nakken til å holde hodet selv og mor må føle at det er greit å bære barnet i bæreselen/sjal deler av timen. «Aldersgrensen» er frem til de kan gå selv. Det er sosialt og gøy for både mor og barn. Mer praktisk informasjon vil bli sendt ut på mail før oppstart. Muligheter for drop in. Har dere spørsmål kontakt Christina på 90632316.

Utstyr: Bæresele/bæresjal, lite håndkle, treningstøy, praktisk tøy på baby for et godt grep (1 lag ekstra som kan evt ta av om nødvendig)

Eldrebølgen 65 år +

Dette er en nyhet vi har gledet oss til å presentere! Kjenner du en bestemor eller bestefar som er glad i å danse og bevege seg? Da er dette timen for de. Her vil vi holde en time fylt med danseglede og bevegelser for å fremme helsen, både for kropp og sjel.

Utstyr: Behagelig treningstøy og innesko

Poledance/sport

KUN WORKSHOP BASERTE KLASSER (Følg vår facebook for info om eventer og kurs)

Pole sport/dance/fitness kombinerer dans, turn og akrobatikk rundt en vertikal stang. Denne idretten (anerkjent som en sport i 2017) krever fysisk styrke, fleksibilitet og utholdenhet. Hvem som helst med normal helse kan starte med pole dance. I løpet av et pole dance kurs vil man lære ulike øvelser ved bruk av stangen, man vil få bedre kroppsbeherskelse og bygge opp styrke, spesielt i øvre del av kroppen (armer, rygg og skuldre).

Som nybegynner går man gjerne kledd i vanlig treningstøy. Etter hvert som man blir mer erfaren og forsøker seg på mer avanserte triks vil det være naturlig å etter hvert gå kledd i treningsshorts og sportsBH, ettersom det kreves friksjon mot huden for at man skal kunne sitte fast på stangen.

Det holdes flere konkurranser rundt om i verden for amatører og profesjonelle pole sport utøvere. Pole sport NM holdes vanligvis på våren og arrangeres av Norges Pole Sport Forbund (NPSF) som ble opprettet i 2015. 

Utstyr: Vanlig treningstøy. Sokker/Barbeint.

11653838_10153866911585552_1117772118_oh

 

 

 

 

 

 

_MG_9363 dvd

 

 

 

 

 

 

_JG_9581 dvd_JG_9523 dvd

 

 

_JG_8347 dvd

 

 

Ballettloftettåspiss test